Aktualno

Razlika između PALIJACIJE I IZLJEČENJA od kronične bolesti

Razlika između PALIJACIJE I IZLJEČENJA od kronične bolesti

Što je to izlječenje od neke kronične bolesti?

Mnogi ljudi kada osjete poremećaj u funkcioniranju organizma  traže liječničku pomoć, krenu od liječnika obiteljske medicine koji radi trijažu po simptomima, te ukoliko sam ne može riješiti problem dopustivim kemijskim sredstvima tada pacijenta šalje po čitavom nizu specijalističkih djelatnosti kao i po čitavom nizu dijagnostičkih pretraga. 

U velikom postotku bolest započinje akutnim infektivnim respiratornim upalama ili kožnim poremećajima, te se liječenje kod obiteljskog liječnika svodi na davanje antiinflamatornih kemijskih sredstava, sredstva za snižavanje temperature, antibiotika za bakterije i lokalnih kortikosteroida za ublažavanje svrbeža.

Nakon nekog vremena osoba se ponovno vraća zbog ponavljajuće upale te se ponovno ordiniraju isti lijekovi.

Ovaj se proces ponavlja uz sve češće javljanje upala do trenutka kada dolazi do redukcije i "nestanka" akutnih rekurentnih infekcija. Obično vas tada vaš liječnik obavještava da je problem riješen, međutim tada nakon izvjesnog vremena (započeo je latentni dio kronične bolesti) dolazite ponovno tražiti pomoć zbog drugih tegoba poput glavobolje, kroničnog umora, problema s probavom, kroničnog kašlja,  povišenog krvnog tlaka, poremećaja u metabolizmu željeza, šećera, hormona, poremećaja u spavanju, koncentraciji, razumijevanju i memoriranju, kroničnih bolova različitih lokalizacija od jednostavnih upalnih promjena zglobova pa do sistemskih autoimunih bolesti.

U realnosti inflamacija je promjenila lokaciju i ušla s površine ljudskog tijela u unutarnje organe i sustave.

I tako počinjete ići od jedne specijalističke ordinacije u kojoj dobivate lijekove i nakon nekog vremena kaže vam se da je sve učinjeno i da sada više niste pacijent te specijalističke ordinacije, već ste pacijent neke druge specijalističke ordinacije i tako redom do one najteže, psihijatrijsko-neurološke.

Može li se to zvati IZLIJEČENJE od kronične degenerativne bolesti.

Da li je čovjek izliječen ako je reumatski artritis nestao uzimanjem  NSAID i metotrexatom, a da se istovremeno pojavio kardiološki problem s brojnim poremećajim ritma ventrikularne etiologije? 

Da li je čovjek izliječen ako je alergijski rinitis nestao uzimanjem nazalnih dekongestiva, antihistaminika i lokalnih kortikosteroida, a da je istovremeno došlo do razvitka bronhijalne astme?

Da li je čovjek izliječen ako su  brojne upale grla liječene antibioticima nestale, a pacijent je razvio kronični gastritis?

Ne, ovo nisu izliječenja, već su ovo PALIJACIJE bolesti, tj. SUPRESIJE IMUNITETA u dublje interne djelove ljudskog organizma.

Izliječenje u primjeru reumatoidnog artritisa bi bilo oslobođenje od bolova u zglobovima, a da istovremeno ne dođe do razvijanja kardioloških tegoba- jedino u tom slučaju možemo reći da je osoba izliječena.

Izliječenje od alergijskog rinitisa je oslobođenje čovjeka od simptoma rinitisa,  a da se istovremeno nisu razvili simptomi astme.

Izliječenje od akutnih rekurentnih upala grla bi bio nestanak upala, a da istovremeno nije došlo do razvitka kroničnog gastritisa.

Sve  kronične bolesti nastale  su nakon što organizam nije više u mogućnosti razviti visoku temperaturu s visokim febrilitetom većim od 38.5-39C, te se bolest "preselila" u dublje strukture pogađajući organizam u genetski najslabijoj točki, ovisno o obiteljskoj predispoziciji. 

Inflamacija, VRUĆICA, je evolucijski mehanizam organizma u borbi protiv mikroorganizma i kako bi organizam ostao zdrav, oslobođen od kronične degenerativne bolesti, potrebno je studiozno i precizno tretiranje akutne upale, jer sve ono što organizam razvija kao simptom je u službi očuvanja onog najbitnijeg u nama, a to je VITALNA SNAGA.

Zdravlje organizma ovisi o balansu patogenih i nepatogenih bakterija, stoga ubijanje patogenih nije rješenje, već je rješenje tretiranje organizma na način da se imunitet podigne kako bi organizam sam savladao "barijeru".

Kašalj, temperatura i kožni osip su obrambene snage organizma i ti simptomi se moraju stimulirati, a ne što brže uklanjati kemijskim sredstvima.

Upravo uslijed toga javlja se kardiološka bolest kao glavni uzrok smrtnosti modernog zapadnog čovjeka.

Svaka osoba koja nije u mogućnosti razviti tako visoku temperaturu zadnjih godinu dvije svoga života, u realnosti ima dublje kronične probleme, bilo da su latentni ili manifestni.

Kod pravilnog liječenja jedne kronične bolesti, pojava sposobnosti organizma da "podigne" temperaturu, tj. ponovna pojava akutnih visoko febrilnih infekcija sluznice ili kože je znak jačanja imuniteta i povratka u stanje zdravlja. 

To je "žuta" linija koja se prelazi točno određenim slijedom homeopatskih lijekova, a koji dovodi do ponovnog stanja ZDRAVLJA.

Zdravlje je osjećaj SLOBODE i bezuvjetne sreće organizma, ali bez kemijskih lijekova.


 

Pošaljite poruku

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s pravilima o privatnosti Equilibrium Homeopatija i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.