Aktualno

Razlika između PALIJACIJE I IZLJEČENJA od kronične bolesti

Razlika između PALIJACIJE I IZLJEČENJA od kronične bolesti

Što je to izlječenje od neke kronične bolesti?

Mnogi ljudi kada osjete poremećaj u funkcioniranju organizma traže liječničku pomoć, krenu od liječnika obiteljske medicine koji radi trijažu po simptomima, te ukoliko sam ne može riješiti problem dopustivim kemijskim sredstvima tada pacijenta šalje po čitavom nizu specijalističkih djelatnosti kao i po čitavom nizu dijagnostičkih pretraga. 

Obično liječenje započinje akutnim respiratornim upalama, bilo da se radi o virusu ili bakteriji, te se liječenje kod obiteljskog liječnika svodi na davanje antipiretika i antibiotika.

Nakon nekog vremena osoba se ponovno vraća zbog ponavljajuće upale te se ponovno ordiniraju isti lijekovi.

Ovaj se proces ponavlja uz  sve češće javljanje upala do trenutka kada dolazi do redukcije i "nestanka" akutnih rekurentnih infekcija. Obično vas tada vaš liječnik obavještava da ste "sretnik" i da ste se "riješili" problema, međutim tada vrlo brzo dolazite ponovno tražiti pomoć zbog drugih tegoba poput glavobolje, kroničnog umora, problema s probavom, kroničnog kašlja,  povišenog krvnog tlaka, poremećaja u metabolizmu željeza, šećera, hormona, kroničnih bolova različitih lokalizacija od jednostavnih upalnih promjena zglobova pa do sistemskih autoimunih bolesti.

U realnosti inflamacija je promjenila lokaciju i ušla s površine ljudskog tijela u unutarnje organe i sustave.

Ovo je puko objašnjenje bolesti na fizičkom nivou. Radi se o PROCESU. Jednom kontinuumu događanja kod čovjeka.

I tako počinjete ići od jedne specijalističke ordinacije u kojoj dobivate lijekove i nakon nekog vremena kaže vam se da je sve učinjeno i da sada više niste pacijent te specijalističke ordinacije, već ste pacijent neke druge specijalističke ordinacije i tako redom do one najteže, psihijatrijsko-neurološke.

Može li se to zvati IZLIJEČENJE kronične bolesti.

Da li je čovjek izliječen ako je reumatski artritis nestao uzimanjem  NSAID i metotrexatom, a da se istovremeno pojavio kardiološki problem s brojnim poremećajim ritma ventrikularne etiologije? 

Da li je čovjek izliječen ako je alergijski rinitis nestao uzimanjem nazalnih dekongestiva, antihistaminika i lokalnih kortikosteroida, a da je istovremeno došlo do razvitka bronhijalne astme?

Da li je čovjek izliječen ako su  brojne upale grla liječene antibioticima nestale, a pacijent je razvio kronični gastritis?

Ne, ovo nisu izliječenja, već su ovo PALIJACIJE bolesti, tj. SUPRESIJE IMUNITETA u dublje interne djelove ljudskog organizma.

Ovo su jednostavna  "uklanjanja" simptoma  i vođenja organizma prema krivom smjeru, ne prema ozdravljenju.

Izliječenje u primjeru reumatoidnog artritisa bi bilo oslobođenje od bolova u zglobovima, a da istovremeno ne dođe do razvijanja kardioloških tegoba- jedino u tom slučaju možemo reći da je osoba izliječena.

Izliječenje od alergijskog rinitisa je oslobođenje čovjeka od simptoma rinitisa,  a da se istovremeno nisu razvili simptomi astme.

Izliječenje od akutnih rekurentnih upala grla bi bio nestanak upala, a da istovremeno nije došlo do razvitka kroničnog gastritisa.

Sve su te kronične bolesti nastale KRIVIM TRETIRANJEM akutne infektivne bolesti s visokim febrilitetom većim od 38.5-39C, te je došlo do potiskivanja bolesti u dublje strukture.

Inflamacija, VRUĆICA, je evolucijski mehanizam organizma u borbi protiv mikroorganizma i ne smije se suprimirati već stimulirati kako bi došlo do ozdravljenja.

Svaka osoba koja nije u mogućnosti razviti tako visoku temperaturu zadnjih godinu dvije svoga života, u realnosti ima dublje kronične probleme, bilo da su latentni ili manifestni.

Kod pravilnog liječenja jedne kronične bolesti, pojava sposobnosti organizma da "podigne" temperaturu, tj. ponovna pojava akutnih visoko febrilnih infekcija sluznice ili kože je znak jačanja imuniteta i povratka u stanje zdravlja. 

To je "žuta" linija koja se prelazi točno određenim slijedom homeopatskih lijekova, a koji dovodi do ponovnog stanja ZDRAVLJA.

U prilog ovom mom tekstu govore brojne gužve specijalističkih ordinacija, kao i ogromno opterećenje zdravstvenog sustava enormnom potrošnjom novca potrebnih za "liječenje" kroničnih bolesnika.

Gotovo da nema jedinke u modernom društvu koja ne uzima neki kemijski lijek, ako ništa drugo, a barem neki analgetik.

To je jako loše stanje zdravlja društva u cjelini.

Kada bi društvu oduzeli anksiolitike i antidepresive tada bi se vidjelo pravo stanje zdravlja modernog tehnološkog društva.

Zdravlje je osjećaj SLOBODE i bezuvjetne sreće organizma, a da pri tome nema korištenja kemijskih sredstava.

Svaka osoba koja mora uzimati neko kemijsko sredstvo kako bi se osjećala slobodnom nije zdrava.

 

Pošaljite poruku

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s pravilima o privatnosti Equilibrium Homeopatija i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.