Aktualno

CIJEPLJENJE-supresija imunološkog sustava

CIJEPLJENJE-supresija imunološkog sustava

Cijepljenje populacije je postala "vruća" tema današnjice, te smo svjedoci podijeljenih mišljenja. 

Moderno zapadno društvo je nekoliko generacija unazad sustavno procjepljivano, te su samo pojedine sretne jedinke cijepljenje izbjegle.

Naime, u medicini koja ima mehanicistički pogled na ljudski organizam i percipira ga kao jedan mehanički stroj smatra se kako cjepivo uzrokuje produkciju humoralnog i staničnog imuniteta, te da organizam proizvodi stanice i protutijela protiv nekog  mikroorganizam, te da nas protutijela štite od bolesti koje taj mikroorganizam uzrokuje u ljudskom tijelu. Po toj teoriji, logično bi bilo, tko ima više protutijela, više je zaštićeniji. Međutim stvar s dobrim imunitetom nije baš tako jednostavna.

Prava istina je daleko od ove teorije. Ono što organizam brani od razmnožavanja virusa i bakterija jeste  sposobnost organizma da razvije visoku temperaturu, veću od 38.5C. Razvijanjem visoke temperature u organizmu, dolazi do uvjeta koji ne pogoduju razvijanju mikroorganizama i zbog toga dolazi do reduciranja i smanjenog razmnožavanja, te oslobađanja organizma od patološkog agensa i simptoma koji su se razvili u takvom kontaktu.

Ukoliko čovjek nakon cijepljenja počinje patiti od suptilnih nespecifičnih kroničnih tegoba, te nije više funkcionalan kao što je bio prije cijepljenja (poremećaj koncentracije i analitičkog razmišljanja, iritabilitet, anksioznost i depresija,  ljutnja, kroničan umor i nesanica), takav čovjek nije zdrav. Taj čovjek je upravo  zahvaljujući  cjepivu ušao u stanje koje ga u realnosti "štiti" od akutne infektivne bolesti. Takva osoba je u težem zdravstvenom stanju, u kroničnom subinflamatornom stanju koje može dugo trajati do pojave specifičnih simptoma vezanih za unutarnji organ ili organski sustav koje se počinju manifestirati i na fizičkom nivou promjenama u strukturi organa. 

Imunitet organizma je inteligentna sposobnost koja ima za ulogu zaštitu onog najcjenjenijeg u nama, a to je ŽIVOT. Svaki zdraviji organizam ( jer nema apsolutnog zdravlja) održavati će poremetnju na perifernim i udaljenim dijelovima organizma, sluznici i koži i ukoliko se takve upale tretiraju krivo, antibioticima, antipireticima tada nakon nekog vremena organizam odustaje i upalni proces-bolest se premješta u dublje strukture. 

To se upravo dogodilo modernom zapadnom društvu, jer su cijepljenjem akutne infektivne i dječje bolesti "istrijebljene", ali istodobno je došlo do razvitka kroničnih tegoba širokog spektra od blažih kroničnih kožnih oboljenja, preko kardioloških oboljenja, karcinoma i najgorih mogućih neuroloških oboljenja-Alzheimer, Multipla skleroza, ALS, Miastenija gravis. 

Paradoksalno je da što je društvo tehnološki razvijenije, te materijalno bogatije, uz razvitak jakih kemijskih protuupalnih lijekova i antibiotika, da je kronično bolesnije. Agresija, nasilje, depresija su karakteristike takvih društava, nemir i netolerancija su na niskom nivou-usko su povezani sa kemijskim tretiranjem ljudskog organizma. 

Cjepivom se  organizam dovodi u stanje supresije imuniteta, na način da se potiskuje akutno inflamatorno stanje, akutna infekcija u kojoj je temperatura koju razvija organizam veća od 38.5-39C, uz istovremeno razvijanje kroničnih DEGENERATIVNIH tegoba. To se može vidjeti u primjerima čitavog niza kroničnih bolesti u kojima osoba nije u stanju razviti visoku temperaturu veću od 39C. Stoga je cijepljenje humane populacije direktan uzrok degeneracije ljudske vrste i razvijanja kroničnih tegoba, posebno kardioloških. Kao posljedica toga imamo EMOTIVNO MRTVO DRUŠTVO u kojem pojedinac ima dug, ali nekvalitetan život.

Pravilnim tretiranjem akutne infekcije s visokim febrilitetom, a da nakon toga ne dođe do kroničnih nespecifičnih tegoba, može se reći da je došlo do REGENERACIJE organizma. To se može postići pravilno odabranim homeopatskim lijekovima.

Imunitet nisu samo neutrofili, limfociti, makrofagi ili imunoglobulini, već puno kompleksnija i složenija funkcija organizma, koja na fizičkom nivou ide od normalne i ujednačne neurotransmitorske sekrecije centralnog živčanog sustava (inhibicija i eksitacija) i ima funkciju da održava organizam u homeostazi na način da se može nositi s vanjskim faktorima kako materijalne (miktroorganizmi), tako i nematerijalne prirode (mentalno-emotivni stresori).

Stanje imuniteta organizma je u uskoj vezi sa mentalno-emotivnim stanjem organizma - stanjem unutrašnjeg mira. 

Čovjek je biće i svaki kemijski lijek ne djeluje samo na fizičko tijelo, već i na mentalno-emocionalno-spiritualno tijelo, djeluje na MISLI i EMOCIJE.

 Nešto najbliže što bi se moglo reći o fizičkoj strukturi koja ima značajnu ulogu u samom procesu imuniteta  je funkcija limbičkog sustava.

U ljudskom organizmu, preciznije u ljudskom mozgu postoji sistem koji se zove LIMBIČNI SUSTAV i ima centralnu poziciju u živčanom sustavu.

Limbični sustav ima najvažniju ulogu u zdravlju i bolesti ljudskog organizma. 

Najvažniji dio limbičnog sustava je HIPOTALAMUS koji je smješten centralno u sustavu, te je dvosmjernim komunikacijskim putevima povezan sa svim razinama limbičnog sustava. Zajedno sa strukturama koje su s njim čvrsto povezane, hipotalamus šalje signale u tri smjera, prema natrag i dolje u moždano deblo, prema gore u područja velikog mozga i moždane kore i u hipotalamični držak (infundibulum) za potpun ili djelomičan nadzor nad većinom sekrecijskih funkcija stražnjeg i prednjeg režnja hipofize.

Naime ova izuzetno mala struktura mozga veličine nekoliko kubičnih centimetara je najbitniji dio mozga, te ovisno o stimulaciji koja dolazi izvana (okoline), ulaz je za bolest ili zdravlje. Radi se o strukturi duple kvalitete, negativne i pozitivne. 

Najvažnija struktura fizičkog zdravlja čovjeka.

Funkcija hipotalamusa u organizmu : kontrola kardiovaskularnog sustava, regulacija tjelesne temperature i vrućica, regulacija vode u tijelu, regulacija kontraktilnosti maternice i istiskivanje mlijeka, regulacija probavnog sustava i hranjenja, regulacija nad endokrinim lučenjem hormona prednjeg režnja hipofize, sposobnost organizma za produkciju pozitivnih i negativnih emocije

Homeostaza ili balans jedinke je njena radna funkcionalnost, potpuna koncentracija na kreativan posao. To znači da nema psihofizičkih poremećaja. Kada dođe do poremećaja u homeostazi, osoba postaje disfunkcionalna, započinje potragu, traži što joj se dogodilo i traži pomoć.

Ukoliko, jedinka koja je procijepljena nije u mogućnosti više razviti visoku temperaturu veću od 38.5C, a istodobno je došlo do razvitka kroničnih simptoma, kod takve jedinke je došlo do razvitka bolesnijeg, kroničnog stanja (subinflamatornog). Dolazi do promjena u kemijskim reakcija organizma koje se manifestiraju ili hipo ili hiperprodukcijom na fizičkom nivou, tj. do gubitka UNUTARNJEG MIRA na mentalno-emotivnom-spiritualnom nivou, osoba ulazi u kronično stanje nemira.

To je vidljivo u primjerima kod razvitka poremećaja hiperaktivnosti djece ili hipoaktivnosti djece nakon procjepljivanja. Mnoge studije su pokazale da kod ovakve djece sposobnost organizma da razvije visoku temperaturu je znatno reducirana.

U realnosti se događa pojava, da dijete više ne može pratiti školski program, da mu je pažnja slaba ili nikakva, da je nemiran, da više nema socijalnog ponašanja, da je agresivno, iritabilno, anksiozno, fobično, da je mentalno-emocionalno odsutno i hladno s odsustvom empatije ili prevelikom empatijom, dolazi do promjene u reakciji na hranu, te se javljaju želje i averzije . Ali ako ovakvo dijete nakon efikasnog homeopatskog liječenja razvije visoku temperaturu, tada je automatski oslobođeno simptoma hiperaktivnosti.

Na fizičkom nivou došlo je do subinflamacije. Upalni proces je promijenio lokaciju u organizmu. Bolest je ušla u dublje dijelove organizma.

Cijepljenje populacije je destrukcija i degeneracija ljudske vrste i pokušaj kontrole prirode u njenom selekcijskom mehanizmu. Odražava se u eksploziji kardiovaskularnih, plućnih, gastroenteroloških, neuroloških, kancerogenih i sistemskih autoimunih, mentalnih poremećaja. Patnji koja je dugotrajna i odražava se na kvalitetu života jedinke. Mislim da bi svatko od nas radije odabrao manji i kvalitetniji (funkcionalni) život, nego dug, nekvalitetan (nefunkcionalan) život. Ima kao posljedicu nemirno i agresivno društvo.

 "Kolektivni imunitet" društva o kojem zbori znanstvena medicina na epidemijsku infektivnu bolest se događa upravo zbog toga što je društvo u realnosti kronično degenerativno bolesno i upravo iz tog razloga nije u stanju razviti akutnu infektivnu bolest s visokim febrilitetom. Imunološki odgovor organizma je suprimiran. 


Podloga bolesti je INFLAMACIJA, te njenim pravilnim tretiranjem dovodimo čovjeka do zdravlja, a krivim tretiranjem vodimo ga u stanja kroničnih tegoba. Ovaj proces nije nimalo lagan i zahtjeva studiozno vođenje pacijenta kroz inflamatorni proces.

VRUĆICA je evolucijski obrambeni mehanizam organizma u borbi s  patogenim mikrooganizmom i pravilnim tretiranjem čovjeka se dovodi u stanje zdravlja, a potiskivanjem i njenim smanjivanjem ga se vodi u kronično bolesno stanje. Cjepivo protiv dječjih bolesti nije dovelo do eradikacije uzročnika bolesti, već je dovelo organizam u dublje bolesnije stanje, osobito djeteta koje više nije u stanju dobiti takvu bolest jer je dublje bolesno. Kada se detaljnije analizira, tada će se vidjeti da to dijete počinje imati mentalno-emotivne probleme, u razumijevanju i osjećajima. Te je imunitet direktno vezan za mentalno stanje organizma i upravo iz istih razloga je organizam i zaštićen. Kod takve osobe stanje neuvjetovane sreće i radosti je nestalo. 

A zdravlje je upravo to- STANJE NEUVJETOVANE SREĆE I SLOBODE.

Cijepljenje populacije je uzrok takvog stanja društva u kojem dominira agresija, anksioznost i depresija, a mir, sreća, radost i veselje je nestalo, potisnuto.

Agresija, anksioznost i depresija su u direktnoj vezi s kroničnim inflamacijskim procesom organizma.

Jedinica koja je mjerilo ljudskog zdravlja je FUNKCIONALNOST ORGANIZMA, ali da istovremeno individua ne uzima kemijske lijekove.

Jedinica organizma koji ima dobar imunitet je sposobnost razvijanja visoke temperature i prebrođivanja bolesti bez uzimanja antipiretika i antibiotika.

Pravilno primjenjen slijed homeopatskih lijekova dovodi organizam u stanje ZDRAVLJA.

Nažalost, konvencionalna medicina je zasnovana na krivoj teoriji koja kaže da je uzrok bolesti patogeni  mikroorganizam i njega trebamo ukloniti, međutim uklanjanjem patogenog narušavamo i onaj dobri mikroorganizam o čijem balansu ovisi humano zdravlje.

Kako bi se smanjila patnja čovjeka trebaju se uzeti svi simptomi mentalno-emotivni i fizički, jer ukoliko se djeluje samo na jedne, dolazi do pojačavanja drugih simptoma jer čovjek je jedan zatvoreni energetski sklop, poput ekspresnog lonca, pa ukoliko mu tretirate samo simptome na jednom nivou, doći će neminovno do intenziviranja simptoma na drugom nivou. Čisti primjer za ovu teoriju je kompenzacija i ekstremna razvijenost taktilnih sposobnosti kod osobe koja je izgubila vid. Došlo je do kompenziranog razvoja osjeta dodira zbog gubitka osjeta vida.

Isto to se razvija kod tretiranja organizma kemijskim lijekovima. Impakt bolesti ukoliko se kožne promjene tretiraju kortikosteroidima, preuzima emotivno-mentalni dio organizma.

Čitav niz znanstvenika, medicinskih i nemedicinskih stručnjaka ustrajno radi kako bi izliječilo čovjeka, i treba im se odati priznanje, međutim nažalost idu u potpuno krivom smjeru, te uslijed ogromne konzumacije kemijskih lijekova i neopravdano prepisivanih antibiotika društvo je sve jače i kompliciranije kronično bolesno, te je patnja neizmjerna.

Radost i veselje su nestali, uz istovremeno pojavljivanjem anksioznosti i depresije.Pošaljite poruku

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s pravilima o privatnosti Equilibrium Homeopatija i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.